sobota 11. listopadu 2017

šlehané máslo pro zimní období

S nastávajícím zimním obdobím můžeme naší pokožce věnovat více pozornosti. Vítr, mráz, sychravo, deštivo, ... silné přírodní živly, které ovlivňují především naši pleť.

Vitamínová "bomba" v podobě organického šlehaného másla naši pleť nejen ochrání, ale dodá jí potřebné živiny, hydrataci, lesk a barvu. Kokosový olej obsahuje přírodní mastné kyseliny, které chrání pokožku, uzdravuje případné prasklinky např. v okolí rtů a navíc pokožku zklidňuje. Bambucké máslo je považováno za kožní "superfood", a to především díky přirozeně se vyskytujícím vitamínům - především A, E, F a ochranou proti UV záření. 


Co budeme potřebovat:

1/2 šálku kokosového oleje - doporučuji panenský, LZS
1/2 šálku mandlového nebo meruňkového oleje
1/2 šálku bambuckého másla - organické Ghana Original
1/2 šálku mangového másla
10 gramů včelího vosku, mezistěn nebo kakaového másla
několik kapek éterického levandulového oleje

Pracovní postup:

Do nerez nebo skleněné nádoby vložíme všechny suroviny / kromě EO levandule /, ve vodní lázni pozvolna roztavíme. Odstraníme z tepelného zdroje, necháme mírně vychladit a přidáme EO levandule. Necháme zcela ztuhnout a poté elektrickým nebo ručním mixérem vyšleháme do krémové podoby.
Plníme ideálně do skleněných nádobek.

Pokud do šlehaného másla přidáme několik kapek extraktu z grepového jádra / přírodní konzervant / prodloužíme jeho životnost. 











Žádné komentáře:

Okomentovat