sobota 4. března 2017

ČERNÉ MAROCKÉ MÝDLO - receptura

Černé marocké mýdlo je tradičním mýdlem používaným v tureckých nebo arabských lázních Hammam. Tradiční marocká mýdla jsou velmi oblíbená po celém světe, a to především pro výrazné očištění pleti a uklidňující vlastnosti. 

Díky vysokému množství přírodního vitaminu E je silným antioxidantem a působí proti předčasnému stárnutí pokožky. Proniká hluboko do pokožky, vyživuje a vyhlazuje, desinfikuje a tonizuje. Mýdlo je vhodné pro všechny typy pleti, domácí výroba mýdla je zárukou čistého přírodního složení. Pokožka tak dostane okamžitou regeneraci, hydrataci a sametově hebký vzhled.
Mýdlo vyniká neuvěřitelnou přírodní silou zklidňujících účinků a příznivého působení na jakýkoliv typ pokožky. K přednostem patří odstranění toxinů z těla a regenerace buněk, hloubkové čištění pokožky.   


Co budeme potřebovat k jeho výrobě:

* olivo-kokosová mýdlová báze
* marocký jíl
* olivový olej 
* arganový olej
* éterický olej eukalyptus
* éterický olej rozmarýn
* bylinné prášky - dle vlastního uvážení
* 1 čajová lžička soli z Mrtvého moře
* vitamin E - několik kapek
* nerez miska
* lahvička k plnění

Pracovní postup:

Do nerez misky nalijeme olivo-kokosový mýdlový základ, přidáme olivový a arganový olej, důkladně promícháme. Postupně přimícháme marocký jíl, sůl z mrtvého moře a bylinné prášky, až vznikne kašička, nakonec přidáme několik kapek éterického oleje eukalyptus a rozmarýn, 5 kapiček vitaminu E. Naplníme do předem připravených lahviček. 

Použití:

Mýdlo by se mělo nanášet na vlhkou pokožku, nechat několik minut působit, poté rukou nebo masážní rukavicí vetřít do pokožky a opláchnout.









Žádné komentáře:

Okomentovat