pátek 11. srpna 2017

bylinné ledové kostky

Ledové kostky - tajemství krásné pleti některých hereček. Stačí led z čisté vody a rázem se zbavíte nateklých očí, zarudlé pleti či otevřených pórů. Pokud do čisté vody přidáme některé přírodní ingredience, stane se z kostky ledu výživná a vysoce účinná pleťová procedura. A to s minimálními finančními náklady.

Led stahuje póry a omezuje otoky, dokáže eliminovat pupínky a akné. Přídavek růžového prášku a růžové vody navíc pokožce navrátí rovnováhu, důkladně ji pročistí a eliminují mastnotu. Starší pleti navrací mladistvý vzhled, pleti dodává vitamíny a potlačuje známky stárnutí. Růžová voda má také přírodní antiseptické, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.


Co budeme potřebovat:


/ veškeré suroviny potřebné k výrobě lze zakoupit v našem eshopu www.tvorivy-svet.cz


* 50 ml demineralizovaná voda nebo pramenitou vodu


* 50 ml růžová voda / z okvětních plátků růží / nebo hydrolát dle typu pletí / heřmánek, levandule, tea tree, rozmarýn, ... /


* 5 gramů růžový prášek nebo jiný bylinný prášek dle potřeby / není úplně třeba /


* 3 gramy sušené okvětní plátky růže či jiné bylinky - pokud máte možnost použít čerstvé bylinky - dejte jim přednost


* formu - dle uvážení


Jak budeme postupovat:


Do odměrky nalijeme deminaralizovanou vodu, ve které rozpustíme růžový prášek. Pro snazší rozpustitelnost prášku doporučuji trochu vody ohřát a prášek rozpustit ve vodě teplé. Po vychladnutí nalijeme do čisté dem. vody. Přidáme růžovou vodu a okvětní plátky růže / bylinek /, důkladně promícháme a lijeme do formiček. Necháme zmrznout v mrazničce. Můžeme přidat několik kapek 100% přírodního olejíčku - dle oblíbenosti nebo v závislosti na typu pleti.


Jak aplikujeme:


Nejúčinnější procedura spočívá v aplikace dvou-fázové procedury naráz. Tedy horký:ledový proces. Toho docílíme tak, že si ohřejeme v hrnci vodu a ledové kostky budeme na pleť aplikovat nad párou / zakryti pod ručníkem /. Kostkami ledu si potíráme krouživými pohyby obličej, okvětní plátky uvolňují v horké páře vše cenné, které nám proniká do pleti. Ideálně doporučuji v podvečer.Lze aplikovat i mimo páru - potíráním obličeje. Vhodná doba pro tuto proceduru je v ranních hodinách, nejlépe několik minut po probuzení.Pokud do kostek přidáváte růžový prášek, je potřeba po proceduře pokožku omýt čistou vodou.




Žádné komentáře:

Okomentovat