úterý 8. listopadu 2016

RYBIČKA V AKVÁRIU

Čekání na Ježíška je ideální mezi-čas pro přípravu drobných dárečků a dekorací, které potěší zejména úzký kruh rodinný.

Můj syn Tobíček, se kterým připravuji "tvořeníčko pro děti" miluje podmořský život - rybičky, mušle, mořské příšerky, oblázky, korály, ... Doma máme živou rybku jménem Honzík, která proplouvá mezi skalními útesy, odpočívá na mechové kouli a občas "pošťuchuje" svého kamaráda šneka / ampulárii / jménem Pepík. Hnedka vedle akvária s rybkou a ampulárií, je akvárium menší, v němž si lebedí dva vodní šneci, jejichž původ je nám neznámý. Tobíček prostě rád vytváří - aranžuje akvária, ... A tak jsme připravili jedno, o které se není třeba starat a tak může být i vítaným dárečkem - určitě potěší každého obdarovaného.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

* skleničku, skleněnou kouli, nebo lahvičku 
* čirý svíčkový gel 
* rybičku, žabičku, želvičku - nebo jiné podmořské tvory
* je možno doplnit různými mušlemi, lasturami, mořskými ulitami, korály
* mořské dno vyplníme pískem, kamínky, drobnými mušlemi, ...
* lze použít i vonnou esenci - akvárium pak zároveň bude sloužit i jako osvěžovač vzduchu

JAK BUDEME POSTUPOVAT:

Nejprve si připravíme mořské dno. Na dne dózy nasypeme písek, lze použít drobné dekorační kamínky, rozbité mušle nebo zlomky mušlí, ... Pokud budeme mořské dno zdobit, můžeme pískové dno doplnit drobnými mušličkami, ulitami, korály, umělohmotnými rostlinkami, apod.
Ve vodní lázni, nebo velmi pozvolna na přímém zdroji tepla, roztavíme potřebné množství svíčkového gelu, po roztavení lze do gelu nakapat vonnou esenci / cca 10 kapiček / a čirou tekutinu / gel / velmi opatrně naléváme do připraveného akvária / dózy.
Necháme chviličku odstát, aby se gel "vybublinkoval" a zároveň trochu ochladil - poté vložíme do akvária vybrané podmořské tvory.

Přejeme zdařilé tvoření. Šárka a Tobíček


Žádné komentáře:

Okomentovat