neděle 21. května 2017

KAMENEC - horský minerál jako přírodní deodorant

Přírodní bohatství je nenaplněnou studnicí, ze které je možno čerpat ku prospěchu a zdraví. Je nám otevřena přírodní brána, do které lze vstoupit a s pokorou, vděčností a láskou si vzíti to, co potřebujeme k harmonizaci našeho těla. Neprobádané přírodniny nám postupem času odkrývají, jak je využít, jak si šetrnou cestou pomoci od našeho lidského trápení. A pomáhají opravdu výborně - šetrně, přírodně, neubližují, nemají vedlejší účinky, léčí a harmonizují tělo i mysl. Příroda pomáhá - lidstvo bere - lidstvo musí splácet. 

S nastupujícím létem více řešíme otázku pocení, nepříjemného zápachu a "mokrých fleků" na oblečení. Jak šetrně k tělu, jak šetrně k pokožce, jak šetrně k přírodě vybrat správný a hlavně účinný deodorant. Nejefektivnějším řešením je přírodní kamenec - horský krystal, který umí zázraky.

Kamenec / Potassium Alum / je přírodní horský minerál, který se dle dostupných zpráv poprvé objevil v oblasti starověké Číny a Egypta. Primárně se používal k neutralizování zápachu potu, dnes však víme, že kamenec působí na celou řadu kožních neduh. 


Jak funguje:

Kamenec je antibakteriální - používá se jako přírodní deodorant, antiperspirant. Jeho aplikace zastavuje vývoj bakterií, které zodpovídají za nepříjemný zápach potu. Současně dokáže lehce zúžit ústí potních žláz, čímž dochází k nižší tvorbě potu, bez nepříjemných vedlejších účinků. Přírodní minerální soli kamence regulují pocení po celý den, působí tedy jako přirozená bariéra proti pocení. Kamenec přirozeně adstringentní, zmenšuje velikost pórů a zároveň zabraňuje tvorbě bakterií způsobující zápach. Tento přírodní produkt neblokuje přirozený pot, umožňuje pokožce dýchat a zároveň poskytuje přirozený extrémní měkkost. Používá se denně jako deodorant pro oblast podpaží, nadměrné pocení nohou a rukou, k zastavení krve při holení nebo v péči o problematickou pokožku. 

Účinky:

Kamenec je 100% přírodní, 100% ekologický a zdravotně nezávadný. Po nanesení zanechává na pokožce jemný solný film. Po celý den neutralizuje bakterie, které jinak způsobují nepříjemný zápach. Navíc disponuje kamenec stahujícími vlastnostmi - omezuje pocení bez ucpání pórů. 


* antialergický, antibakteriální
* zabraňuje vrůstu ochlupení po depilaci
* stahuje póry a působí detoxikačně
* dezinfikuje místo po bodnutí hmyzem
* ošetření drobných řezů, zastavuje krvácení / např. vzniklé při holení, depilaci /
* 100% přírodní, 100% veganský
* vhodný i pro citlivou pokožku
* adstringentní - přirozeně omezuje pocení bez blokování
* zlepšuje drobné ústní - zubní problémy, bolavé dásně, vředy v ústech
* příznivě působí proti akné


Podoba:

Na trhu je kamenec k dostání v různých podobách. K přímé aplikaci doporučuji leštěný kamenec v podobě oblého krystalu - je snadno aplikovatelný. 

1. leštěný kamenec v aplikátoru
Je ideální pro kosmetické nebo terapeutické použití - jako deodorant, v péči po depilaci, při holení - snížení podráždění, v péči o problematickou pokožku, při drobných řezech, při léčbě vředů, ...

2. práškový kamenec
Prášek z kamence je možno používat jako přírodní pudr a zároveň se s ním velmi dobře pracuje při zpracování přírodní kosmetiky. Zabraňuje růstu bakterií způsobujících nepříjemný zápach. Používá se místo mastku - na zásypy nohou, rukou, podpaží, intimních partií. Je možno aplikovat i do obuvi - odstraňuje zápach a zároveň eliminuje pocení nohou. 

3. přírodní krystaly
Organické surové krystaly je možno použít jako dekorativní prvek, zároveň pro zpracování kosmetického produktu - např. k vytvoření tekutého kamence.

4. tekutý kamenec
Ideální forma 100% přírodního antiperspirantu. K příjemné vůni je možno doplnit o vybrané éterické oleje. Jeho aplikace je rychlá, zastavuje vývoj bakterií zodpovědných za nepříjemný zápach a ve spojení s éterickými oleji působí jako přírodní vánek. 


Pro každodenní použití doporučuji zakoupit kamenec leštěný v aplikační tyčince. Před aplikací kamenec namočíme do vody / tekoucí voda / a několika krouživými pohyby aplikujeme do oblasti podpaží, na potřebné části pokožky. 
Kamenec nezanechává skvrny na oblečení, je zcela transparentní. 

Kombinace s éterickými oleji:

Kamenec můžeme zároveň využít jako vonný přírodní deodorant. Na navlhčený krystal přidáme 2 kapičky éterického oleje - levandule, tea tree, šalvěj, růže - nebo dle potřeby a aplikujeme krouživými pohyby do podpaží. V průběhu dne se bude vůně uvolňovat, rozprostírat a na naši mysl působit aromaterapeuticky. 

Synergie s éterickými oleji:

Spojení kamence s léčivými éterickými oleji velmi aktivně působí proti různým psychickým i fyzickým problémům. 

proti pocení: palmarosa, šalvěj, lemongrass
proti akné: tea-tree, palmarosa, manuka
voda po holení, uklidnění pokožky: cypřiš, levandule, modrý heřmánek

Složení: Potassium Alum, Aqua

Nákup na www.tvorivy-svet.cz

http://www.tvorivy-svet.cz/detail/6193483/lesteny-kamenec-100-natur-deodorant
http://www.tvorivy-svet.cz/detail/5942950/tekuty-kamenec-100-prirodni-deodorant
http://www.tvorivy-svet.cz/detail/5571201/lesteny-100-prirodni-kamenec-stop-poceni-akne-a-drobnemu-krvaceni





Žádné komentáře:

Okomentovat