pondělí 3. července 2017

PŘÍRODNÍ ČIŠTĚNÍ ZUBŮ - dřívko Miswak

Vyrobit přírodní zubní pastu 100% přírodní je velmi obtížné, ba dokonce nemožné. Zde se opět střetneme s pojmy a s úhlem pohledu na suroviny, které do zubní pasty přidáváme. I ty nejšetrnější a nejvíce nejpřírodnější zubní pasty stále obsahují složky, které nejsou lidskému chrupu prospěšné a ani přirozené. Ať si to již přiznáme či nikoliv, denně vystavujeme náš chrup agresivním, chemickým nebo nepřirozeným podmínkám - a odměnou? Tou nám je návštěva zubního lékaře.

Přemýšleli jste někdy nad tím, co naši dávní předkové používali k čištění zubů? Historie nám dokazuje, že okusovali větvičky stromů - nejčastěji olivovníky, větvičky palem a především vyhledávali Arak / Salvadora persica tree /, větvičku s nejúčinnějšími složkami.

Ráda bych vám představila 100% přírodní produkt v péči o chrup. 100% přírodní kartáček na zuby a 100% přírodní pastu na zuby - v jednom. Ano, tento zázrak z přírody nahradí zubní pastu a to s náležitými benefity pro náš chrup - pro naše zdraví, bez zátěže životního prostředí. 

Větvičkový zubní kartáček Miswak pochází z jehličnatého stromu ARAK / Salvadora Persica Tree /, který roste po celém středním východě a v Africe. K výrobě kartáčků se používají prorůstající kořeny nebo větvičky, které obsahují blahodárné a velmi účinné látky pro náš chrup. 

Co "větvičkový kartáček umí"

* obsahuje antiseptické a adstringentní vlastnosti
* bělí zuby - díky přirozeně se vyskytujícímu oxidu křemičitému
* vyskytující se oxid křemičitý působí jako brusný materiál, který odstraňuje skvrny a bělí zuby
* zpomaluje tvorbu zubního kazu a výrazně mu předchází
* má antibakteriální a protiplísňové účinky
* kompletní přírodní a velmi účinná léčba zubů, dásní, jazyka
* účinné i při pobolívání v krku
* dokonalé a přírodní čištění zubů
* prevence dutiny ústní
* 100% zubní kartáček a 100% zubní pasta v jednom
* odstraňuje zbytkový plak
* odstraňuje zubní kámen
* aktivně obnovuje poškozenou zubní sklovinu
* posiluje zuby a dásně
* obsažené přírodní esenciální oleje příjemně osvěžují dech 

Jak kartáček Miswak používat:

Větvička je zabalena vakuově, aby neztrácela drahocenné látky, aby nevysychala. Po vyjmutí z obalu větvičku opláchneme pod tekoucí teplou vodou. Konec dřívka pomalu začneme žvýkat / okusovat /, zhruba na 1 cm délky, až se konec větvičky roztřepí a stane se z něho kartáček. Pro snazší "první okus" je lepší namočit větvičku asi na 10 minut do teplé vody, aby se vlákna uvolnila. 
Postupným žvýkáním se uvolní zbytky potravy, které jsou mezi zuby, které běžným kartáčkem z prostoru neodstraníme. Žvýkání prokrvuje dásně, zároveň se vytvářejí sliny, které slouží ve spojení se složkami / uvolnění pryskyřic / z Miswaku jako přírodní ústní voda. Tím se odplavují bakterie a v ústech vzniká prostředí, které je pro další množení bakterií nepříznivé, což znamená, že dutina ústní je čistá, svěží a zdravá.

Pokud se bude zdát, že větvička v průběhu používání vysychá, namočíme ji asi na 10 minut do studené vody. Klacík nasaje potřebnou vlhkost, bude opět čerstvý a s maximálním obsahem a výtěžností aktivních látek. Pokud je konec kartáčku hodně roztřepená, tak tuto část uřízneme nebo odstřihneme. 

Kartáček je možno objednat v eshopu:
www.tvorivy-svet.cz
http://www.tvorivy-svet.cz/detail.php?zbozi=5863356










2 komentáře:

  1. Děkuji moc za velice zajímavý článek o bylinkách :) Já jsem se také docela dost nedávno zajímala o nějaké ty bylinky, kterými bych si mohla nějak pomoci třeba při mých bolestech kloubů a vyzkoušela jsem tyto bylinné kúry, které si osobně myslím, že dost pomohly :) Takže to také zkuste, ale je možné, že třeba vám zrovna toto nemusí pomoci.

    OdpovědětVymazat
  2. To zní zajímavě. Určitě to vyzkouším. Doma se snažím postupně všechno nahradit ekologickými věcmi a zubní pastu ještě nemám. Na zubech si nechávám hodně záležet. Nechápu, jak může mít někdo žluté zuby. Není to pěkné a i bolestivé, když se zkazí. Já chodím dva krát za rok na prohlídku k zubaři a ten mi někdy vloni řekl, že by nebyla na škodu i dentální hygiena , takže chodím ještě k hygieničce, která mi poradila správnou techniku čištění zubů.

    OdpovědětVymazat