pondělí 10. července 2017

ŠLEHANÉ MÁSLO neutral - na ekzematickou pokožku

Dnes už vím ...
Zkuste se nezaujatě zamyslet nad tím - proč na pokožce vznikají nejrozmanitější druhy kožních onemocnění, kožních problémů. Proč má stále více dětí atopický ekzém, proč máme v pubertě akné, proč nás souží lupenka či ekzém v dospělém věku. Těch "proč" je mnoho. Odpověď je však jedna jediná - uvnitř nás je něco v ne-harmonii, uvnitř nás někde leží příčina.

O atopickém ekzému u dětí / do 10-ti let jejich věku / jsem již článek publikovala. Ať si to chceme přiznat či nikoliv - zde je dítko ovlivněno emocemi maminky a somatizuje  / zviditelňuje / mamince její emoční naladění / její strachy, obavy, stresy, emoční zápasy, nespokojenost, úlek z budoucnosti, vyčerpanost, či dokonce energetické upnutí se na dítě  - jako na jedinou radost v manželství / ve vztahu ... /. Dobrá zpráva je, že jakmile maminka začne pohlížet na Život z jiného úhlu pohledu, vnitřně se ztiší, dostane se do rovnováhy / harmonie / a dítku začne atopický ekzém mizet.

co se mi zviditelňuje na pokožce souvisí s tím, co se děje uvnitř mě

Jakákoliv odchylka na pokožce značí vnitřní boj - pokud onemocnění pokožka / lupenka, ekzém, akné, pupínky, ... / viditelně nám sděluje, že uvnitř nás probíhá těžký proces, který nedokážeme zpracovat. 
Ekzém je vnější forma vnitřního zápasu - vnitřního boje, citové rozpolcenosti. Po něčem toužím, něco si vysním, ale skutečnost je úplně jiná / rozhodně ne podle mých představ /. 
Ekzém postihuje lidi s oslabenými játry - tito lidé bývají zpravidla "unaveni životem", oslabeným žlučníkem - tito lidé jsou zase nespokojeni z toho, co mají, co se kolem nich odehrává - nedokáží se s tím ztotožnit. 
Pokud se nám nelíbí co slyšíme, vidíme, v čem žijeme - jak žijeme ... 

Se vším souvisí i strava - ekzémům / i ostatním kožním vyrážkám / především nesvědčí: strava masitá / obzvláště pak maso červené /, mléko a mléčné výrobky, cukry, bílá mouka - pšeničná, kakao - tedy čokoláda, čokoládové výrobky/. Především bych chtěla upozornit na kombinaci stravy: maso a mléčné výrobky - zvolit jedno nebo druhé, nikoliv obě potraviny / ideálně však obě vypustit/. Více zařadit do jídelníčku ryby, maso kupovat spíše z BIO produkce, od soukromého chovatele, ... 

Krátce k AKNÉ - vzniká především u dospívajících, ale není výjimkou ani v pozdějším či vyzrálém věku. V pubertě vniká akné především kvůli oslabenému organismu - uvnitř těla probíhají hormonální změny a začínají se objevovat / otevírat / nové oblasti života. U adolescentů vzniká touha osamocení se a intenzivní zájem o druhé pohlaví / a k tomu je bezesporu potřebná dokonalá pleť / ...
Léčba akné - po stránce kosmetické: zelený organický jíl v kombinaci s levandulovým hydrolátem - obkladové masky 3x týdně. Promazávat olejem Sacha Inchi v kombinaci s oxidem zinečnatým. Co se stravy týče - pročišťovat se vnitřně - začněte třena jáhlovou kaší. Co však chce vaše duše? Prosím, buď už konečně milejší nebo sebevědomější, dívej se na sebe pravdivě, přijmi okolní svět i děj, který se kolem tebe odehrává. Smutky, které tě sužují - nech odejít. Hodnotit můžeš pouze sebe, hodnotit ostatní ti nepřísluší.

LUPÉNKA - psoriáza ... Popřemýšlej - nad čím nebo nad kým se stále "vztekáš". Jsi naštvaný sám na sebe? U lidí postižených psoriázou pracuje především silné ego, takoví lidé se vidí výš než kde jsou, často se sami před sebou / i okolím / povyšují. Názory druhých nepřijímají - jelikož pravdu mají přece oni sami. S jakým odhodláním a touhou zlepšuješ to, s čím nesouhlasíš? Přijmeš názory ostatních, s pokorou a respektem vyřešíš danou situaci nebo se stáhneš do svého nitra, uzavřeš se před ostatními ba dokonce je za zády pomlouváš?
Lupénka je důkazem toho, že dotyčný chce ve svém okolí - ve svém životě - něco změnit. Nicméně nerozumí tomu, že změna musí začít u něho samotného, jelikož on svůj podíl sám na sobě nevidí, zato kolem sebe dokáže problémů a nedostatků jmenovat nespočet. Nepokora oslabuje oblast nohou - především kolen / tato místa jsou postižená /.
Člověk jednající pomocí "ostrých loktů" - proráží bariéry, které se mu staví do cesty / manželství, partnerství, zaměstnání, situace /, uznává pouze sám sebe - názory druhých nepřijímá / četná ložiska ruce - lokty /.
Doporučuji zvýšit příjem vitamínů - vitamín A, zinek.
Začni se radovat z přítomného okamžiku, buď šťastný za to, co máš. 



šlehané máslo neutrální na kožní problémy 

Ráda bych se s vámi podělila o velmi účinnou recepturu šlehaného přírodního máslo s éterickým olejem heřmánkem modrým. Máslo je vhodné pro všechny, bez rozdílu věku - s blahodárným působením na pokožku. 

Heřmánek modrý / chamomilla Recutita Flower Oil / obsahuje vysoké procento farnesenu, který propůjčuje éterickému oleji příjemnou, sladce bylinnou vůni. K přednostem patří právě jeho jemnost, všestranné využití, analgetické vlastnosti. Velmi ráda ho používám právě do kosmetiky určené k léčbě pokožky ciltivé, alergické, ekzematické, psoriatické, podrážděné. 

k výrobě budeme potřebovat:

3 díly bambucké máslo Ghana Originál
2 díly mangové máslo
1 díl Sacha Inchi olej
1 díl kokosový olej panenský
5 kapek EO heřmánek modrý
2 kapky EO levandule 
5 kapek extrakt z grepového jádra - přírodní konzervant

Všechny suroviny vložíme do skleněné misky a vyšleháme do krému. Naplníme do lahviček a opatříme pumpičkovým dávkovačem. 

Aplikujeme na tělo dle potřeby.

Přeji krásné časy, Šárka J,

 Článek vychází z mých postřehů, zkušeností a vlastního užití. To, co je dobré pro mě - nemusí být dobré pro vás. Článek poskytuje informace, nevybízí k užívání bylin.

BYLINKOVÉ A PŘÍRODNĚ-KOSMETICKÉ KURZY
Bylinky a přírodní kosmetiku intenzivně studuji přes deset let, při studiu čerpám z nejvýznamnější knihy - knihy Života a knihy Přírody. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé.Téma si určuje každý klient sám - dle potřeby.Dle typu pleti, pokožky nebo zdravotní potřeby je kurz směrován ... Naučíte se používat základní bylinky, míchat přírodní kosmetiku, volit správné éterické oleje, ... a vše ostatní, co vás bude zajímat.Kurz je zpravidla řešen telefonicky. Cena za 1 hodinu je 390 Kč / klientovi telefonuji ze svého telefonu /. V případě zájmu se na vás budu těšit na emailu: sarka.jalcova@email.cz
www.tvorivy-svet.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat