pátek 14. července 2017

RUDRAKSHA - semínko z posvátného stromu

RUDRAKSHA je přírodní semínko z věčně zeleného, posvátného stromu Elaeocarpus granitus. Semínka tohoto stromu v sobě ukrývají po tisíce let duchovní a léčivé účinky, dokáží vytvářet pozitivní energii pro tělo, mysl i duši. Šperky se semínky Rudraksha dokáží změnit karmu nositele a navést ho přirozeně na správnou cestu, která otevírá jeho poslání zde na Zemi.

Slovo Rudraksha se skládá ze dvou slov: RUDRA a AKSHA. Význam Rudry / Rudra / je ten, kdo pláče. Slovo Aksha zahrnuje A अ prostředek pro příjem a KSHA क्ष  - prostředek, kterým se získá. Zkráceně řečeno - význam posvátného semínka je tento: je to ten, který nám dává zdraví, štěstí a pomoc při odstraňování negativních emocí, zla. A právě oči jsou symbolem jasné vize a uvědomění si.

Legenda Boha Shivy

Název Rudraksha doslova znamená "boží slzy" - slzy Boha Shivy. 
Legenda praví: Bůh Shiva jednoho dne meditoval za tisících šťastných a bohatých let pro lidstvo. Po meditaci začal nečekaně plakat slzy soucitu, ze kterých začaly vyrůstat stromy. Jejich plody mají božskou energii a silnou moc přinášet zdraví, štěstí a harmonii. 
Rudraksha semínko je považováno za nejúčinnější projev kosmické síly. Z toho důvodu je předmětem uctívání a dále jako zdroj k dosažení vyššího JÁ - těla, ducha i duše. Semínka symbolizují spojení mezi Nebem a Zemí.

Rudraksha Mala

Náhrdelník Rudraksha neboli Rudraksha Mala sestává z počtu 108+1 kuliček, je opatřen střapcem. Semínka jsou navlečena na hedvábné niti


Jak náhrdelník a šperky z Rudraksha nosit

Šperky z Rudraksha semínek je možno nosit po celou dobu - můžete nosit i při sprchování, koupání, ale doporučuji vyhnout se kontaktu se sprchovým gelem, šamponem, nebo hodně teplou vodou. Pozitivních účinků pro tělo naopak dosahují při sprchování vlažnou vodou, která stéká přes korálky po vašem těle.

Rudraksha šperky vřele doporučuji lidem, kteří hodně cestují, jsou v pohybu a přespávají na různých místech. Semínka dokáží vytvořit kuklu vlastní energie a prostor přizpůsobit požadavkům těla. A tak nebudete mít problém usnout v cizím / novém / prostředí nebo se přizpůsobit danému místu / bez časové smyčky /. 

Rudraksha funguje i jako "kyvadlo" pro ověřování správnosti, zdravosti a nezávadnosti, případně prospěšnosti ve vlastním rozhodování a úsudku. Pokud Rudraksha Mala se rozhoupe ve směru hodinových ručiček - je vše v pořádku. Pokud se naopak bude točit v protisměru chodu hodinových ručiček daná věc nebo situace značí negativní postoj k vaší osobě.

Kdy Rudraksha nenosit:

* při sexu
* během menstruace
* na pohřbu
* během koupele - při styku s koupelovými gely, šampony, pěnou do koupele, apod.

Pozitivní účinky a přínosy

Semínka Rudraksha je velkým přínosem pro naše tělo. Dodávají nám pozitivní energii, ochraňují nás, vedou nás po správné cestě a hlídají, abychom ze správné životní cesty nesešli. 

Rudraksha nám přinášejí prosperitu, která však nemusí znamenat přísun peněz. Prosperita může přijít v mnoha směrech. Může se jednat o úspěch, vyrovnanost, zvýšení intuice nebo celkové úspěšnosti. 

K vyhledávaným aspektům Života patří očista těla i ducha - a k tomu je právě Rudraksha tím nejlepším nástrojem a pomocníkem. Semínka podporují k posílení sebe sama, podporují vnímavost, intuici, ... 

Rudraksha dokáže změnit karmu nositele - tím člověka přirozeně navede na správnou cestu pravdy a účelu, tudíž tempo člověka kráčející po správné cestě vede k jednoduššímu a rychlejšímu pokroku k vytčenému cíli.

Stres je velmi silná negativní emoce, kterou někteří z nás nedokáží ovládat. Právě semínka Rudraksha pomáhají účinně kontrolovat stres a zároveň tak odstraňují starosti a přinášejí do života nositele větší klid. 

Semínka Rudraksha jsou propojeny s duchovním růstem - rozvíjejí a zvyšují sílu intuice, zaostřují mysl a mnohé objasňují. Vytvářejí ochranný štít - rozpouštějí negativitu a odstraňují překážky na cestě k úspěchu. Rudraksha semínka jsou štítem proti negativní energii a naopak dokáží ji přetransformovat na energii pozitivní.

Požehnaná semínka jsou velmi účinná při kožních onemocnění - léčbě kožních onemocnění, poraněních kůže, svědění pokožky. 


Rudraksha nabíjí duši shakti - duchovní energi, zvyšuje vlastní zářivost a schopnost plně vyjádřit svou božskou moc a moudrost v hmotném světě. Vytváří spojení s pozitivními silami v přírodě a kosmu, pomáhá léčit vitální energie a přivést tělo a mysl nazpět do harmonické rovnováhy. 

Z hlediska fyzického / materiální / odstraňuje Rudraksha veškeré bolesti, rozpouští jakékoliv počínající nemoci projevující se na fyzickém těle, eliminuje již projevené nemoci ba dokonce odstraňuje veškeré projevené fyzické nemoci. Zdravotní výhody semínek Rudraksha jsou i vědecky prokázané. 


Původ Rudraksha semínek, které používám k výrobě

Semínka pocházejí z Himalají, tato oblast je považována za nejkvalitnější pro produkci semínek - kvalitu semínek ovlivňuje půda, atmosféra - a tudíž semínka z této oblasti mají velmi unikátní vibrace.

Mala Rudraksha - obsahuje 108 + 1 semínkových korálků Rudraksha, zakončeno střapce. Velikost korálků je 8 mm.
Zakoupit je možno Mala náhrdelník za zvýhodněnou cenu 250 Kč, nebo semínkové korálky jednotlivě - a vybírat z různých velikostí.

www.tvorivy-svet.cz

http://www.tvorivy-svet.cz/detail/5899831/rudraksha-rudraksa-prirodni-koralek



















Žádné komentáře:

Okomentovat